Бременност в 40 седмица, а никакви признаци на родилни болки?

Автор:

Успешно сте преминали всичките 40 седмици от вашата бременност и настъпва най-чаканото време, когато вече искате да прегърнете вашето бебе, но все още няма никакви сигнали за започване на контракциите. Чудите се какво става? Вече сте в деветият месец, а няма признаци за започване на родилните болки. Това нормално ли е? Да, нормално е и няма място за паника. Обикновено бъдещите майки, знаейки че са в 40-тата седмица и усещайки активността на бебето започват да се притесняват, а това не е добре за тях в това състояние.

Началото на родилните болки и техните симптоми варират при различните жени. При някой могат да започнат само след 38-та седмица, докато при други да се появят и след 42-та. Ако раждането закъснява това означава, че тялото не е готово за това – шийката на матката не е подготвена и няма разкритие. По притеснително е, когато раждането настъпи 1-2 седмици преди термина, защото бебето може да получи дихателни проблеми заради недоразвити бели дробове, затова е по-добре да бъдете търпеливи и да изчакате още няколко дни.

Признаци за приближаващо раждане

  • Отделяне на секрет – лигавицата, която е затворила матката за да предпази плода от инфекции се разкъсва когато шийката започне да се отваря. Секретът е бистър и розов или леко кафеникав на цвят.
  • Изтичане на водите – това е околоплодната течност, която обгражда бебето. Веднага след започването на контракциите на Бракстън – Хикс те изтичан наведнъж или на части.
  • Контракции – те представляват свиване на мускулите на матката, целящи да изтласкат бебето навън. Първоначално можете да изпитате лек дискомфорт или болка в корема, която идва и си отива. След това те започват да стават по силни, продължителни и интензивни. Започват да се усещат болки в гърба и се чувства как бебето се измества от корема към таза.

Всяка жена, от първите симптоми на бременност до четиридесетата седмица преживява един доста труден, изпълнен с лишения и болки период, но най-голямата награда, която получава за всичко това е когато лекарите подадат в ръцете и нейното бебе.

Rate this post


Comments are closed.