Доставка на цветя – различните видове лилии

Автор:

Един от перфектните начини да изненадате и зарадвате някой ваш любим човек е като му поръчате доставка на букети от лилии. Те са с много ярки цветове и красив външен вид и са предпочитани във всяка цветарска градина. В момента съществуват над 100 вида лилии, но ние ще се ограничим да ви запознаем само с основните видове, които са подходящи ако решите да поръчате доставка на цветя.Повечето лилии са тревисти многогодишни растения. Популярността на тези цветя се дължи най-вече на лесното им отглеждане. За много градинари по целия свят това растение е неизменна част от пейзажа. Ето и основните видове лилии, които са най-разпространени:

Ориенаталска лилия – има големи размери, приятен аромат и голяма адаптивност. Те се срещат в най-различни нюанси, като бяло, розово, червено, пурпурно и др. Могат да се отглеждат и на сенчести места но изискват много влага.

Лилии Trumpet – както подсказва и името им това са цветя, които имат формата на тромпет или тръба. Листчетата им са с восъчна на цвят текстура и имат опияняващ аромат. Те се срещат в най различни нюанси: бяло, жълто, златисто, розово и др.Те са много високи растения и се нуждаят от специални грижи.

Тигрови лилии – отличителна тяхна черта са многобройните точки по листчетата на растението. Съществуват няколко разновидности на този вид лилия, това са: американска тигрова лилия, колумбийска лилия и алпийска лилия. Те всички имат една обща черта и това са тъмните петънца по листчетата им. Тези цветя имат кратък и живот и скоро след цъфтежа си загиват.

Азиатска лилия – те не са особено претенциозни и се адаптират към почти всякаква среда и почва. Заради това са предпочитани от много градинари по целия свят. Срещат се в няколко различни цвята, като: бял, син, жълт, оранжев, розов, червен и др.

Хибридни лилии

Това са смесица от различни диви видове. Отглеждат се трудно и са много претенциозни към променливи условия. Ако решите да си засадите такива цветя е задължително да имате парници.

Rate this post


Comments are closed.