Защо змиите влизат в дома ви?

Автор:

Повечето хора се ужасяват от змиите. Дори и да сте сред тези, които не се страхуват от тях, присъствието им в дома, може да бъде доста стряскащо и неприятно. По принцип влечугите са полезни животни, тъй като се хранят с мишки, голи охлюви, ларви, насекоми и други вредители, а самите те служат за храна на други животни като ястреби и таралежи, например.

Както на всяко живо същество, така и за змията, основните потребности са храна, вода и подслон.

Основната причина, поради която влечугите влизат във вашата територия, е подходящата среда за развитие и наличието на храна. Човешките жилища привличат и гризачите, които се препитават основно с боклука и непокритите хранителни продукти. Съответно, змиите са привлечени от плячката си. Те са по – ефективни от капаните и котките, тъй като са достатъчно тънки, за да следват жертвата си право към местата, в които обичат да се крият – стени, тавани, мазета, тесни дупки и други.

Змиите навлизат в дома през различните пукнатини и отвори, пролуките през прозорците и вратите, малките отвърстия на тръбите. Затова запълнете ги добре от външната и вътрешната страна.

Разхвърляните дървета в двора, наличието на купчини от шума и боклук, могат да се окажат добър послон за влечугите. Купищата с тор също са добра среда за развитие.

Окосявайте редовно растителността в и около двора, поддържайте градината прилежно.

Ако установите наличие на гризачи в дома си, веднага вземете мерки. Освен че разпространяват множество заболявания, мишките са най – голямата примамка за змиите.

Ако имате куче, пускайте го редовно да се разхожда около двора. Ароматът на кучето и наличието на по – голямо животно, ще държи змиите далеч, внушавайки им, че това място вече е заето.

Тъй като змиите могат да бъдат опасни, ако не сте напълно сигурни, какъв вид е точно влечугото в дома ви, не бързайте да реагирате срещу него. За безопасността на вас и вашите близки, най – добре се обадете на професионална фирма за борба с такъв тип вредители.

Rate this post


Comments are closed.