Зимни гуми – какво е важно да знаем?

Автор:

 Какво е добре да знаете преди купите своите зимни гуми?

Помислете добре. Като за начало нека почнем от там, откъде ще закупите своите нови гуми за зимния сезон? Дали ще са втора употреба – крайно непрепоръчително, или ще са чисто нови – препоръчително с уговорки. Ние препоръчваме да се купуват само нови зимни гуми. Но ето за какво трябва да се внимава при покупка на нови зимни гуми:

Добре е да купувате гуми само от големи вносители и по възможност да са официални такива. Сега ще ви кажем защо. Представете си, че отивате в магазина за гуми и искате да закупите нови зимни гуми. Купувате ги и те изглеждат перфектно. Обувате ги и започвате да карате зимата с тях. В един хубав момент обаче виждате как като падне първия сняг и вие започвате да драпате все едно сте с летни гуми. Защо е така? Ами много просто.

Малките търговци не могат да си позволят да внасят гуми постоянно. Вие си купувате нови гуми, но на практика те са произведени преди 6 години. Гумата далеч не е в блестящото си състояние на тази възраст. За изработката на гумите се използват химически съединения + каучук, което позволява на гумата да остане мека дори при минусови температури. Когато, обаче, мине известно време, тази еластичност не може да бъде поддържана, защото смесите губят своите свойства.

И обратно – големите производители могат да осигурят постоянен поток на нови гуми, което е гаранция за възрастта на гумите. Освен това, те могат да ви спестят едно 100-тина лева от смяната на гуми. Повече от големите фирми – Медина-Мед, Диана, Европа предлагат и смяна на гуми на място. Как седят нещата? Отивате при тях и си купувате гуми, след което те ви правят безплатна смяна. Това е. Иначе трябва да отидете до гумаджийница, където за размера 205 / 55 / 16 (най-широко разпространения) ще ви вземат около 50-70лв за демонтаж, монтаж и баланс на гумите. Надяваме се информацията да е била полезна.

Успех с новите ви зимни гуми!

Rate this post


Comments are closed.