Информация за детското хранене

Автор:

Правилното организиране на детската кухня е от особено жизненоважно значение за децата, защото те растат и се развиват и телата им се нуждаят от хранителни вещества. Добрата диета води до здрави кости и кожа, както и добри енергийни нива. Навикът за здравословно детско хранене може да намали риска от проблеми със зъбите, хранителни нарушения, запек, недохранване, анемия, затлъстяване и диабет. Децата трябва да ядат от петте различни групи храни, да ограничават захарта и да пият много вода. Подобно на много други аспекти от живота на децата, доброто детско хранене започва от родителите.

От голяма помощ при разработване на подходящо меню за вашето дете може да бъде хранителния калкулатор за деца на Данонино. Той ще ви покаже оптималния хранителен режим за дете с нормално тегло и може да се използва за деца от две до десет години. Само с няколко лесни стъпки можете да се погрижите вашето дете да расте здраво и силно.

Друго много важно нещо, което можете да направите като родител, е самите вие да се храните здравословно и да дадете добър пример на вашето дете. Децата се учат като гледат действията на възрастните. Без значение каква храна давате на детето си, ако вие ядете лошо, вашето дете ще си помисли, че лошите хранителни навици са нещо нормално. Покажете му чрез личния си пример как да прави здравословен избор и да живее здравословно. Децата, на които е разрешено да взимат нездравословни решения, когато те са млади, най-вероятно ще продължат да правят лош избор и като възрастни. Изграждането на навика за здравословно детско хранене ще помогне на децата да пораснат като загрижени за здравето си възрастни.

Неправилното хранене може да доведе до различни здравословни проблеми. Високият холестерол в кръвта може да доведе до болест на сърцето, а ниските нива на калций – до остеопороза. Диабетът също е все по-често срещан при децата и тийнейджърите. Децата, които са с наднормено тегло поради преяждане, имат повишен риск от диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол, астма, ставни проблеми и общо лошо здравословно състояние.

Rate this post


Comments are closed.