Какво е Големият шлем

Автор:

Големият шлем е най-голямата награда, която се присъжда в случай, че определен играч или двойка спечелят четирите големи първенства в период от една година. Тенесистите трябва да станат първи в надпреварите: Открито първенство на Австралия (Аустрелиън Оупън), Откритото първенство във Франция, Откритото първенство в САЩ и турнира Уимбълдън.

В турнирите от Големия шлем взимат участие както мъже, така и жени от цял свят. Двубоите по тенис на корт са оспорвани и атрактивни за публиката. Печелившите взимат огромните наградни фондове, които често надвишават пет цифрени суми.

Какво се случи през Януари 2013 година в Австралия

Освен паричната награда, спечелилият Големия шлем се издига в световната ранглиста по тенис, което му дава право да стане най-добрият играч на планетата. В началото на 2013 година (Януари) се проведе първата битка, а именно Откритото първенство на Австралия по тенис, което бе спечелено от Новак Джокович (мъже сингъл) и Виктория Азаренка (жени сингъл).

Сега очакваме и следващите битки по световните кортове за да разберем кой ще бъде удостоен с честа да спечели Големия шлем и да стане един от най-известните тенесисти в световен мащаб. Очакваме с нетърпение развръзката в един от най-обичаните спортове.

Междувременно излезе и една уникална компютърна игричка, която да напомня за емоциите на Australian Open 2013. Името и е Sticktennis – тенис на корт и можете да я играете директно от интернет. В новата тенис игра вие имате избор да участвате на сингъл мъже и жени като ще се изправите срещу доста корави противници. Не пропускайте шанса да се позабавлявате докато от дома или офиса.

В заключение

Светът видя успехите на сърбина Новак Джокович и Виктория Азаренка от Беларус като сега очакваме следващите подвизи на най-големите като Роджър Федерер, Рафаел Надал, Мария Шарапова, Серина Уилямс и други. Развитието ще гледаме в следващите етапи от турнира Големия шлем, а до тогава ви пожелаваме успех и всичко добро.

Какво е Големият шлем
1 (20%) 1 vote


Comments are closed.