Какво непременно трябва да видите в Тунис

Автор:

Какво непременно трябва да видите в Тунис

Нека започнем с това, кога е най – подходящото време да предприемете почивка Тунис през годината. Най-доброто време за море е през юни и началото на юли както и през и септември месец. Точно тогават тогава температурите са много по – поносими и е идеално за плаж , мечтан тен и почивка на море. А през  юли и август, макар и  ниската влажност ,  може да стане доста горещо. Името на столицата е   съчетание на арабски и малко френски колониален стил. Също интересно е, че Тунис си има и  свое Шанз Елизе ,както и своя Триумфална арка, която е умалено подобие на оригинала в Париж, така че при почивка Тунис може да видите и други сгради,които ги има по света. За жалост от   Картаген не е останало много, но все пак  ако отидете с екскурзовод ще може да научите и историята на древния град още през далечните  финикийско и римско време. Картаген се намира наблизо о 10-15 км. от самата столица Тунис.
Задължително е да видите  при почивка Тунис следните забележителности :
Музея на мозайките – Бардо , намиращ се в в столицата Тунис.,  Римския Амфитеатър в Ел-Джем,  Мосюлманската светия Кеируан, Селището Татауин , Остров Джерба, където има фантастични и красиви  плажове. регова ивица от над 1200 километра и  Тунис е рай завсички  Европейски  търсачи на добри почивки.
Столицата  Тунис е съвременен мегаполис, където  модерната архитектура е с елементи от френското колониално минало и съжителства с много древни паметници и видове останки от древните цивилизации.Курорти като Хамамет, Сус и Порт Ел Кантауи, привличат се повече туристи през годината. Очароват със своята
плажна ивица с фин пясък,разкошно  искрящо море, и много модерни хотели, с прекрасни изгреви и залези.Като самите хотели са разположени основно на север и на юг от медината. Страна която трябва да се види.

Rate this post


Comments are closed.