Какво трябва да знаем за хидроизолацията

Автор:

Вашият покрив има теч и желаете да поставите хидроизолация която би решила проблема ? Необходимо да изберете фирма за поставяне на хидроизолация на покрива, но преди това трябва да знаете няколко основни неща за хидроизолацията като цяло. Какво представлява хидроизолацията на покрив може да видите в следната галерия изолация на покрив.

Изолацията бива няколко основни вида, поставя се различно зависимост от вида и издържа различно в зависимост качеството и начина на поставяне. Изолацията може да бъде еднослойна и многослойна. Нейното предназначение може да бъде за покриви, основи тераси, озеленени покриви, запълване на фуги и др. Преди избора на фирма за хидроизолация е необходимо да се запознаем къде е произведена хидроизолацията и какъв е производителя, както при повечето дейности, така и при поставянето на хидроизолация качествето зависи директно от производителя. Качествената хидроизолация произведена по европейски стандарти може да издържи десетки години без каквито и да било проблеми. Насочете се по възможност към качествена немска хидроизолация която би отговорила на Вашите нужди максимално. Качествената хидроизолация освен да предпази Вашия покрив от течове ще помогне на фирмата изпълнител да я постави по лесно и бързо, това би довело до ниска цена за поставяне на материала. След като изберете фирма за изолация и получите оферта е необходимо да се запознаете какво включва офертата. При поставянето на изолация на панелен блок често се поставят воронки за свободно изтичане на водата, ако Вашия покрив е точно такъв, то вижте внимателно дали в офертата на фирмата изпълнител са включени тези изключително важни материали. Отделното им закупуване би оскъпило поръчката.

Добрата хидроизолация идва с гаранция. При поставянето на висококачествена хидроизолация фирмата изпълнител може да даде гаранция от 10 или 15 год без никакви уговорки. Това е така, защото качествената изолация може да издържи десетки години без да загуби свойствата си. Какво трябва да знаем за да запазим изолацията непокътната ? На първо място пробиването на покрива за поставяне на сателитни антени, комини или други би нарушило здравината на изолацията. Затова трябва да внимаваме.

Очаквайте още полезни съвети при поставянето на хидроизолация.

Rate this post


Comments are closed.