Как Вашата батерия за лаптоп да издържа повече време?

Автор:

Живеем в свят, в които техническия прогрес е станал много съществена част от ежедневието ни. Да вземем за пример преносимите компютри, които сме свикнали да употребяваме всекидневно, без да има значение къде точно се намираме. Това се дължи на батериите им, като именно те им осигуряват мобилна функционалност. За да бъдат максимално издръжливи производителите на батерии за лаптоп, масово произвеждат Li-Ion батерии с n на брой клетки. Като колкото повече наброй клетки притежават толкова по-издръжливи са. И все пак най-големия им проблем е в дълготрайността на живота им. За да я съхраним за максимално дълго време ако се налага да ползвате лаптопа си на батерия е желателно да се придържате към следните съвети:

  •  Когато работите на батерия настройте така лаптопа, че сам да мина в режим на съхранение или вие сами намалете яркостта му. Така ще спестите малко енергия за още някоя и друга минута.
  •  Колкото по-малка е работата на хард диска, толкова по-малко енергия ще се изразходва.
  •  Извършвайте му редовни де фрагментации, с които да направите оптимално местоположението на данните, а така ще се отварят значително по-бързо, без да забавят процеса на работа.
  •  Спестете малко системна памет, като спрете неизползваните устройства и програми, които не се използват или се пуска заедно с операционната система.
  •  Затваряйте всички програми, които не са ви необходими в момента, не ги поставяйте на заден план, тъй като те претрупват паметта, а и така се повишава активността на лаптопа от там и разхода.
  •  Препоръчително е да гледате само филми, които са свалени на хард диска ви, защото в противен случай рискувате лаптопа ви да се изключи в най-интересния момента преди финала.
  •  Ако мислите да не използвате батерията си, освен ако не ви се налага да пътувате, а това се случва рядко е добре я разредите и да я оставите с капацитет приблизително 40% от заряда й.

Ако следвате правилно тези съвети и вашата лаптоп батерия HP продължи да се изтощава бързо, знайте, че тя е към края на своя живот и съвсем скоро ще е необходимо да си вземете нова.

Rate this post


Comments are closed.