Как да облекчите изгорялата от слънце кожа

Автор:

Когато пролетта преминава в лятото, нашите мисли често се обръщат към забавлението и слънцето. Понякога обаче, ние прекаляваме и се сдобиваме с болезнено слънчево изгаряне. Въпреки че дневната слънчева светлина е изключително полезна, най-добрата идея е да се избягва твърде многото излагане на слънце по време на най-големите горещини. Когато стойте твърде много на слънце и изгорите, незабавно предприемете стъпки за облекчаване на болката и излекувайте кожата си.

Един общ лек за слънчевото изгаряне е кисело мляко. Намажете кисело мляко върху кожата си, веднага след като тя стане розова. Така Вие ще и помогнете да се охлади, да възстанови баланса на рН и ще насърчите по-бързо изцеление. Най-добре е да използвате обикновено неподсладено пълномаслено кисело мляко, което съдържа важни съставки. Оставете го да седи върху кожата Ви, докато то се загрее и след това го изплакнете с хладка вода. Прилагайте киселото мляко толкова често, колкото е необходимо. Още по-добре ще бъде, ако смесите кисело мляко с паста, приготвена от ечемик или куркума. Прилагайте сместа върху засегнатите райони от слънчево изгаряне, за да облекчите и излекувате кожата.

Друг често срещан елемент, който може да се използва за слънчеви изгаряния, е чай. Направете голяма кана с много силен чай, използвайте кърпа, за да накиснете чая и след това я приложете в областта на слънчевото изгаряне. Алтернативно, използвайте голям брой торбички чай и ги накиснете в топла вода. Когато водата стане поносимо топла до хладна, приложете торбичките чай върху изгорялата кожа. Танините в чая​​, помагат за изгарянето и лекуват кожата. Можете също така да ги прилагате и студени.

Когато става въпрос за изгаряния, човек никога не трябва да пренебрегва гела от алое вера, който също е чудесен и за малки ожулвания и рани. Едно изключително добро средство за лекуване на слънчево изгаряне е да се комбинират алое вера, масло от витамин Е и краставица. Пасирайте краставицата в блендер и смесете с гела от алое вера, както и с маслото витамин Е.

Стар лек за слънчеви изгаряния, споменат в древните текстове, е обелката от картоф – изглежда, че науката от своя страна подкрепят тази идея. Лекарите са открили, че в случай на леки изгаряния, картофените обелки имат по-добър ефект в сравнение с аптекарските мехлеми. Картофената обелка осигурява влага на кожата, а също и съдържа анти-бактериални свойства, които помагат за лечението.

Друго превъзходно средство за слънчево изгаряне е лавандулата. Етеричното масло от лавандула не само облекчава слънчевото изгаряне, но също така предотвратява беленето на кожата и може да ви позволи да запазите тена си по-дълго.

Rate this post


Comments are closed.