Как да отопляваме жилището си с алтернативни източници на енергия?

Автор:

Няма да излъжем, ако кажем, че всеки се стреми да намали разходите си за електроенергия колкото се може повече. Няма да излъжем и ако кажем, че живеем във времена на криза и всяко спестено левче си е от полза. Наясно сме и, че е време да потърсим алтернативни източници на енергия, за да можем да се справим не само с високите цени на електроенергията, но и със замърсяването на околната среда.

В последните години доста фирми у нас, сред които и http://www.climamarket.bg ни предлагат едно доста добро решение, в търсенето на алтернативни начини за отопление и охлаждане на жилищата ни. Термопомпите са идеален вариант, за да си спестим високите сметки за ток, да осигурим на семейството си комфорта, от който се нуждаят и зиме и лете и да не замърсяваме въздуха и околната среда с вредни емисии.

Какво представляват термопомпи а 2 W и как могат да са ви полезни, ако решите да се отоплявате или охлаждате с алтернативни методи?

Термопомпените системи са автономни системи, които работят на изключително прост принцип. Те просто преместват въздуха в помещението, като когато ги използвате за отопление, термопомпите улавят енергията на външните източници и я вкарват в помещението, а когато ги ползвате за охлаждане процесът е обратен.

Всички термопомпи работят единствено с въобновяеми източници на енергия и за разлика от соларните панели, които използват енергията най – вече на слънцето, термопомпи а 2 W могат да използват енергията на водата, слънцето, въздуха, почвата и т. н.

Как става самото отопление и охлаждане с термопомпените системи на http://www.climamarket.bg?

Преди да разясним как работят тези системи ще кажем, че едни от най – ефективните и предпочитани от потребителите системи са термопомпи air to water и поради това ще разгледаме малко по – детайлно тяхната работа и ефективност.

Термопомпите въздух – вода извличат енергия от въздуха, тъй като това е най – лесно достъпната енергия. За да получи и извлече достатъчно топлина от въздуха, термопомпата използва изключително минимално количество електроенергия. За да достави на жилището 3 – 4 kW, термопомпите се нуждаят едва от 1 kW електрическа енергия, което означава, че почти 75% от топлината, произведена на термопомпи а 2 W е напълно безплатна.
Термопомпените системи се състоят от компресор, изпарител, топлообменник и тръбопровод, който се разполага във всички помещения в жилището и по който тече работния агент, който в случая с термопомпи air to water е вода.
Топлината, която термопомпите улавят от въздуха се вкарва в системата и подгрява водата, която отоплява жилището.

Rate this post


Comments are closed.