Козметика за лице и маски за комбинирана кожа

Автор:

Много хора и най-вече жени не използват маски за лице, тъй като кожата на им е комбинирана. Както всички знаем има маски за суха и мазна кожа, но никоя от тях не е подходяща за комбинирана, тъй като маската за суха кожа е прекалено хидратираща, а тази за мазна не. Но заради нарастващия брой на хората се произвежда специална козметика за лице включваща кремове, маски, ексфолианти, лосиони и други.

Ето някои различни по състав маски за лице, които хората с чувствителна кожа могат да използват.

Маски с глинена основа

За комбинирана кожа, която е склонна към дефекти в своите мазни области, опитайте почистваща маска с глина. Според много проучвания естествената глини абсорбира излишната мазнина, без да дехидратира кожата, а това я прави перфектна за насочване към мазните петна, без да изсушава сухи райони на кожата. В същото време, комбинация от изцяло естествени киселини възпрепятства образуването не мазнина и появата на пъпки.

Дълбоко почистваща маска

За нормална и комбинирана кожа много хора препоръчват употребата на професионална козметика за лице или в частност дълбоко почиваща маска за лице. Докато глината помага като попива петрола и мръсотията, запушването на порите, алое вера, глицерина и други естествени овлажнители запазват суха кожата мека и свежа. Добавянето на масло от чаено дърво, което е естествена съставка с антисептично предпазва кожата от появата на акне. След тази маска кожата ви ще бъде съвършена и всеки ще иска да целува лицето ви.

Има още много различни видове маски за лице включващи гроздови масла, богати на антиоксиданти, които овлажняват и успокояват суха кожа ви, а глините като бентонит и каолин помогнат за привличане на токсините през порите и абсорбират мазнината на кожата ви.

За да запазите здравия и красив вид на кожата ви е добре наистина да полагате необходимите грижи за нея. Само така ще се чувствате, но и ще изглеждате красиви.

Rate this post


Comments are closed.