„Лошите храни“, които могат да помогнат за справянето с наднормено тегло

Автор:

Вкусните храни изглежда, че дебнат на всяка крачка, особено когато се опитвате да отслабнете. Но много от храните, които са придобили лоша слава, не са толкова страшни в крайна сметка. Специалистите по наднормено тегло от Фрамар твърдят, че някой от лакомствата в действителност могат да помогнат за свалянето на килограми.

Яйца

Когато става въпрос за здравословно хранене, никой от другите храни, участващи в изследването не предизвика толкова дебати, както яйцата. Доказа се обаче, че едно яйце на ден е напълно безопасна и питателна храна, а ако се яде на закуска, то увеличава шансовете за отслабване. Причината за това е, че яйцата съдържат протеини, които са по-трудно смилаеми и това поддържа чувството за ситост за много по-дълго време и няма нужда от толкова често хранене през останалата част от деня.

Бифтек от говеждо месо

В продължение на дълги години, здравните експерти забраняваха консумацията на големи количества червено месо. Но пържолите не винаги са лоши за талията. В действителност, крехките телешки пържоли съдържат приблизително същото количество наситени мазнини, колкото и пилешко месо без кожата. Както и при яйцата, бифтеците са много богати на протеини и това ви кара да не чувствате глад за дълго време.

Свинско месо

Говорейки за лоша репутация, не можем за подминем свинското месо. Да мазното месо не е особено диетично, но крехките свински пържоли на скара са добър източник на протеини, също както и при говеждото месо и консумацията му в умерени количества със сигурност ще ви помогне да свалите излишните килограми.

Тестени изделия

Вместо да избягвате тестените изделия когато сте на диета, по-добре преминете към пълнозърнестите храни и като цяло намалете порциона си. Нашите изследвания показаха, че хората, които се хранят по няколко пъти на ден с пълнозърнести храни, са по-склонни да стопят излишните мазнини по талията и корема.

След тези получени резултати, смело можем да твърдим, че не всички храни, които са определяни като „лоши“, в действителност са такива. По-скоро тази им репутация идва от неправилният им подбор и най-вече от прекаляването с количеството им.

Rate this post


Comments are closed.