Лунна диета 2012

Автор:

Лунната диета е една от най-прилаганите процедури за бързо, леснопостижимо и полезно намаляване на теглото. Тя представлява течна диета, която се съобразява с фазите на луната (новолуние, първа четвъртина, пълнолуние и последна четвъртина).
Стотици години наред хората свързват естествения спътник на Земята с космоса, романтиката и цикличната закономерност. Отдавна е научно открито, че ако Луната навлезе в друга лунна фаза, се осъществява изменение и в екектромагнитните свойства на Земята.
Луната оказва влияние на приливите и отливите, развитието на растенията, поведението в животинския свят и има огромен ефект над емоционалното и физическо състояние на човека. В никакъв случай не е изненадващо, че при пълнолуние повечето от нас се усещат по-различно. Някои са много активни при пълнолуние, други изпадат в депресия, а трети са богати с идеи или се отдават на творчество.
За да бъде ефикасна е нужно да се извършва четири пъти в месеца, всяка седмица за 1 денонощие. Започва при навлизане на Луната в дадена фаза и има продължителност 24 часа. Тогава се употребяват повишени милилитри вода – средно около 3000-4000 милилитра, чай – без захар, с мед, зеленчукови сокове. Млечните напитки не се позволяват.
При сериозното придържане към системата е възможно да понижите теглото си с около 1-3 кг на пълнолуние, а при спазването на диетата по време на четирите лунни фази ще останете с свалените килограми.
През другото време трябва да се храните оптимално, като целта е при уголемяваща се Луна да не се набляга на храненето, а при смаляваща може да се отдавате на някои от хранителните си изкушения. Освен това би трябвало да спортувате пълноценно, да си лягате навреме и мислите позитивно. Отбягвайте приема на натриева сол.
Тази диета изчиства тялото от вредните вещества попаднали в него и останалата вода.
При затруднения с гладуването и при положение, че впоследствие ви гони “вълчи апетит”, в такъв случай тази диета не е за вас. Изходът потенциално може да е неприемлив.

Rate this post


Comments are closed.