Малко информация за дайвинг Сипадан

Автор:

Малко информация за дайвинг Сипадан

 

Пасажи от хиляди баракуди, които обикалят  около вас е само част от спиращите ви дъха гледки под царството на водата.При един по-голям късмет може да се натъкнете и на по –  уникални гледки като  акули чук, ако сте на  по-голяма дълбочина.Избирайки  дайвинг Сипадан вие ще усетите един незабравим адреналин.

Официалният  риболов на акули е разрешен и тук от няколко години , който започва да процъфтява. Разбира се има и защитени видове, какъвот е китовата акула. Много от  Международните  общности на дайверите са против, понеже им се вижда  варварско отношението на местните рибари към своите собствени ресурси. Понеже те не  просто убиват акулите, а за жалост след улова на риба, отрязват плавниците им  и все  още живи техните тела се изхвърлят във водата, което наистина е жестоко. Хубаво е да знаете , че Сипадан е единствения океански остров в Малайзия, който е разположен край бреговете на Сабах на остров Борнео намиращи се  в Сулавеси и при    дайвинг Сипадан може да се отбиете и на други интересни места. Той се издига на  близо  600 метра  от морското дъно. Самият остров е образуван от живите корали, които се развиват  на върха на изгаснал вулканичен конус и то в продължение на хиляди години. И точно тази оформила  се коралова градина е 1 от най-печатляващите и желаещи за  гмуркачите.
В Сипадан може да се сблъскате с видове костенурки и акули, както и  над 3000 вида риби и поне стотици разновидности на коралите, за  дайвинг Сипадан  мечтаят много хора. Характерно за острова е че ежедневно се допускат само 120 посетители .
Сипадан има едни от най – невероятните плажове с бял, и много  фин пясък, на които може да се отпусне човек  след вълнуващите гмуркания.  Там има и гробница за костенурки. Отивайки там, няма да искате да се приберете вкъщи. Природа, вода, пясък, спортове, перфетктно обслужване, какво може да иска човек още!?

Rate this post


Comments are closed.