Морските круизи са примамливо изкушение

Автор:

В забързаните времена, в които живеем, желанието за почивка става все по-силно и всеки започва да мечтае за нещо различно. Морските круизи са точно това, от което има нужда умореният от вечното надбягване с живота човек. Най-странното е, че въпреки икономическата криза, кандидатите за пътуване по море се увеличават непрекъснато. Морските круизи по начало са елитарно удоволствие и изискват доста средства. В последно време има все повече пътувания, които са на принципа All Inclusive и привличат туристи с по-ниски финансови възможности, но въпреки това не може да се нарекат евтини.
Все пак, когато туроператорите обявят дестинациите на предствяните от тях круизи, първо се заемат най-луксозните каюти на борда. Нещо повече – най-скъпите каюти се заемат първи и то понякога половин година преди началото на круиза. Това показва, че състоятелните хора следят офертите за морски пътешествия и се записват за желаните от тях дестинации. Това са хора, които вече са ходили на подобни пътувания и са наясно с всички подробности за правилата на корабите.
Онези, които за първи път ще се отправят към далечните морета, ще трябва да се запознаят с някои условия, които ще трябва да спазват на борда. Ако някой смята, че като се качи на кораба, ще прекарва времето си в пиене, пушене и безпаметен сън, то по-добре да не си харчи парите за морски круизи. На круизните лайнери има строги правила за пиене на алкохол и пушене. Не е разрешено да се разхождате по палубата с бутилка алкохол в едната ръка и цигара в другата – това може да правите само в обособените за пушачи барове или в каютата си. От съображения за сигурност на пасажерите, на много кораби имат много строг контрол върху алкохола – ако закупите бутилки с алкохол от магазините на кораба, ще ви ги запазят в склад и ще ви ги върнат след края на круиза.
Опитните в морските круизи пасажери знаят, че дори и при продължителни пътувания не може да се видят всички атракции, които се предлагат на борда. Участието в мероприятията е по желание и никой не може да ви задължи да отидете на екскурзия на брега или да посетите някоя театрална постановка. Магията на круиза не е само в плъзгането на кораба по морските вълни, а и в посещенията на местни забележителности в пристанищата, в които акостира кораба.
Откакто има морски круизи, са започнали и специално организираните пътешествия, на които се събират хора с определени интереси. Круизи за нудисти, за феминистки, за гей ориентирани персони – това са само част от специалните частно организирани морски пътувания. На борда на кораба, тези хора могат да се отдават на любими занимания, обградени от съмишленици и да прекарат времето си много добре. На какъвто и круиз да се отправи човек, едно е ясно – няма да остане разочарован.

Rate this post


4 Responses to “Морските круизи са примамливо изкушение”

 • Линк4о Says:

  Круизи Азия…

  Морските круизи по начало са елитарно удоволствие и изискват доста средства. В последно време има все повече ……

 • free-network.info Says:

  Круизи…

  Морските круизи по начало са елитарно удоволствие и изискват доста средства. В последно време има все повече пътувания, които са на принципа All Inclusive ансово за обикновения човек….

 • linkbox.bg Says:

  Круизи 2012…

  Морските круизи по начало са елитарно удоволствие и изискват доста средства. В последно време има все повече пътувания, които са на принципа All Inclusive…

 • Anonymous Says:

  Круизи 2012…

  Все пак, когато туроператорите обявят дестинациите на предствяните от тях круизи, първо се заемат най-луксозните каюти на борда….