Най-невероятните камини

Автор:

За извънградските къщи е нещо обичайно да се изграждат камини. Само че, едва ли някой собственик на вила ще даде между 3000 и 40 000 долара за ексцентрична камина, поразяваща с дизайна си. Руските олигарси и арабските шейхове обаче не се притесняват от цените и поръчват камини, които спират дъха с креативността си.
Една такава камина е комбинацията между огън и вода. Камината с нежна визия, гори с красив пламък, а пред него има завеса от вода, която се върти в системата. Уникалната камина е много ефектна, но не топли – затова може да се ползва и през летните месеци, тъй като функцията и е само декоративна.
Камини на необичайни места – ако посетите някой дом, обзаведен ултра модернистично, нищо чудно да се сблъскате с явлението камина в стената. За фирмите, произвеждащи такива дизайнерски камини проблеми с физическите закони не съществуват, те на практика успяват да вградят своите изделия къде ли не. Формите им са заоблени, капковидни, във вид на листа и какво ли още не.
С навлизането на горивото биоетанол, се появиха и камини, които могат да стоят в стъклена топка в средата на стаята, да висят като полилей от тавана или да са вградени в масичка за кафе. Тези камини нямат нужда от комини, защото горивото им не отделя дим. Такива камини се правят като картини на стената или като ефектни, дизайнерски приумици и пана, от които излизат пламъци.
Има и камини, които са изработени като ефектна метална топка, висяща от тавана, които през зимата горят и топлят помещението, а през лятото се пълнят с лед и хората държат в тях напитките си. Всички тези изделия, не са евтини, повечето не са и особено практични. За тяхното съществуване принос има единствено вечно търсещия дух на хората на изкуството, чийто мозък твори чудеса. Дизайнерската мисъл няма граници, дори по отношение на традиционните камини, които идеите им превръщат в нещо абсолютно нетрадиционно.

Rate this post


3 Responses to “Най-невероятните камини”

 • nakafe.net Says:

  Камини…

  Руските олигарси и арабските шейхове обаче не се притесняват от цените и поръчват камини, които спират дъха с креативността си. Камини на необичайни места – ако посетите някой дом, обзаведен ултра модернистично,…

 • it.linkovete.com Says:

  Камини цени…

  За фирмите, произвеждащи такива дизайнерски камини проблеми с физическите закони не съществуват С навлизането на горивото биоетанол, се появиха и камини, които могат да стоят в стъклена Тези камини нямат нужда от комини…

 • pligg.com Says:

  Невероятни камини…

  За фирмите, произвеждащи такива дизайнерски камини проблеми с физическите закони не съществуват С навлизането на горивото биоетанол, се появиха и камини, които могат да стоят в стъклена Тези камини нямат нужда от комини…