Нова мода при венчалните пръстени – сребърни годежни пръстени

Автор:

Един от най-важните дни за всеки е неговият сватбен ден. За това, той трябва да бъде много добре обмислен, да се предвиди всичко и да се направи възможно най-добрата подготовка за него. Както всички знаят, най-важното нещо в един такъв ден са брачните халки, които символизират вечната любов и преданост към любимия човек. Това означава, че техния избор трябва да е много внимателен, като се вземе под внимание и желанието на бъдещата половинка. Много е важно да помните, че целта на брачните халки е да се носят навсякъде и завинаги. Това е тяхното предназначение, за това при изборът им трябва да сте много внимателни, хубаво е да са изчистени и да носят в себе си някакво послание.

Историята на тези пръстени започва от много древни времена, още по времето на египетските фараони, младоженците са си разменяли халки. Според католическата религия, те се носят на безименния пръст на лявата ръка, защото се предполага, че там има вена, която стига до сърцето. Православните християни носят пръстените на дясната ръка. Халките са били носени само от жените до Втората световна война, когато през нея и мъжете са почнали да ги носят, за да си спомнят за любимите си, като са били далеч от тях.

Има много истории и легенди за халките, но нас ни интересува повече, какви да изберем и върху какви да спрем избора си. До скоро се използваха само халки от злато, но в днешно време традициите се променят, много хора предпочитат елегантността на среброто. То дава много възможности за изработка на всякакви пръстени, независимо дали са брачни или годежни. Среброто може да бъде в комбинация със злато или платина, както и със скъпоценни камъни. То е меко и пластично, а това допринася за неговото масово приложение, от него могат да се направят гравирани брачни и годежни пръстени, които винаги ще са актуални. Сребърните годежни пръстени са много по-евтини от златните, това също наклонява везните в тяхна полза. Но не само това е причината за тяхното използване, много хора не обичат да носят злато и избират среброто пред него.

Rate this post


Comments are closed.