Почистване на бижута с паста за зъби

Автор:

Защо да харчите много пари за скъпи препарати за почистване и полиране на сребърните ви бижута, когато можете вместо това да използвате паста за зъби? Повечето скъпи почистващи препарати за сребро съдържат смес от сода за хляб и вода, която е подобна на формулите, използвани в повечето тубички паста за зъби. Не само че пастата за зъби ще ви спести пари, но тя също така е нетоксична и лесна за почистване.

Инструкции:

  1. Изберете правилната паста за зъби. Ключът към използването на паста за зъби за почистване на сребърни бижута е содата за хляб. Не използвайте гел-паста за зъби, тъй като обикновено не съдържа сода за хляб. И избягвайте използването на пасти за зъби, които са предназначени за почистване на зъбен камък или за избелване на зъбите, тъй като те може да съдържат химикали, които могат да навредят на среброто.
  2. Използвайте мека навлажнена кърпа за почистване на по-деликатни бижута (халки, гривни, пръстени и г.н.) или на такива от по-меко сребъро. Намокрете среброто и добавете с леко потупване пастата за зъби. Не забравяйте, че малко от нея е съвсем достатъчно, тъй като прави обилна пяна. Разтрийте внимателно с навлажнена кърпа, за да полирате.
  3. Добавете още малко паста за зъби ако кърпата почернее и продължете с почистването. Просто измийте потъмнялата пяна от пастата за зъби от бижутата, изплакнете кърпата и започнете отново.
  4. Изтъркайте бижутата внимателно с четка за зъби, за да премахнете по-упорито потъмняване. Опитайте се да намерите стара износена четка за зъби или да купите нова мека такава, за да се предотврати надраскване.
  5. Изплакнете полираните сребърни бижута с топла вода и подсушете с мека кърпа.
Rate this post


Comments are closed.