Съвети за грижа за лаптоп батерии

Автор:

Съвет 1

При първото зареждане на лаптоп батериите, то трябва да бъде до 100% задължително.

Съвет 2

Лаптопите работят най-добре при температури между 10 и 35 градуса. Съхранението им може да бъде при температурен диапазон от -25 до 45 градуса. Специалистите са изчислили, че перфектната работна стайна температура е точно 22ºС.

Съвет 3

Лаптопите са преносими и затова е лесно да го използвате поставен върху вашите колене, а дори и в леглото. В това се изразява неговото предимство – подвижността. Ако искате да запазите живота на вашата лаптоп батерия за по-дълго време, внимавайте къде поставяте лаптопа си за да не предизвикате прегряването му. Горещината е един от основните врагове на дългият живот на всички лаптоп батерии. Когато лаптопът е поставен върху меки повърхности това пречи на правилната въздушна циркулация, което е предпоставка за недобро охлаждане.

Съвет 4

За да поддържате правилно вашата лаптоп батерия е важно електроните в нея да се движат възможно най-често. Това означава, че не е препоръчително постоянното държане на лаптопа закачен за зарядното, защото така батерията започва да се чувства неизползвана и нейният капацитет рязко се влошава. Именно затова трябва да използвате батерията често, дори и когато сте постоянно в офиса за да може електроните в нея да се движат.

Съвет 5

В случай, че няма да използвате лаптопът си за дълго време ви препоръчвам да заредите батерията му наполовина и да я извадите от гнездото и. Не я оставяйте напълно изтощена защото това може да доведе до многократно повишаване на налягането в нея и в последствие тя може да не успее да се зареди. Пълното зареждане също не е препоръчително, защото така тя ще загуби част от капацитета си. Уверете се, че батерията ви е поставена при подходяща температура. Всички батерии за лаптоп ACER, Siemens, HP и др. имат в своето ръководство за експлоатация указания в какви температурни диапазони е добре да се съхраняват. Мястото трябва да бъде сухо и далеч от пряка слънчева светлина.

Rate this post


Comments are closed.