Съвети за покупка и сигурно използване на лаптоп батерии

Автор:

За да получите максимално време за използване на вашите лаптоп батерии има няколко неща, които задължително трябва да запомните:
1. Винаги пазете новите лаптоп батерии в оригиналната им опаковка преди да се наложи да ги поставите в лаптопа за да предотвратите повреди като раздуване или изтичане на химическите елементи.
2. Винаги използвайте съвместими и висококачествени лаптоп батерии и зарядни устройства. Съществува вероятност батерии за лаптоп Apple и Sony да си съвпаднат като форма, но като характеристики да са много различни и вашият лаптоп да не заработи изобщо.
3. Внимавайте за волтажа на батериите и никога не използвайте такива, които не отговарят на изискванията на лаптопа ви, защото това може да доведе до големи и скъпи повреди.
4. Винаги когато ви е възможно използвайте продукти и аксесоари, които производителите на вашият лаптоп са препоръчали.
5. Не притискайте прекалено силно лаптопа защото това може да доведе до прекъсване на някой от кабелите на вътрешната електрическа верига и да се причини прегряване.
6. Не поставяйте батериите в лаптопа ако усетите, че са влажни. Дори и да изсъхнат в последствие, това може да доведе до поява на ръжда по металните терминали и няма да може да се осъществява стабилна връзка между компонентите.
7. Винаги следвайте инструкциите за използването, съхраняването и зареждането на лаптоп батериите.
8. При дълго неизползване на лаптопа е задължително да сваляте батерията му за да предотвратите надуването и изтичането на флуида ѝ.
9. Не използвайте сила когато поставяте лаптоп батерията в гнездото ѝ защото можете да причините повреда на някой от частите. Ако не се получи с лек натиск и не чувате щракване, което показва заключването на батерията причините могат да бъдат две – или не сте поставили правилно батерията или батерията като цяло не е съвместима с лаптопът ви.
10. Когато сменяте старата си батерия с нова не я изхвърляйте заедно с другите отпадъци. Има специални места, където можете да я оставите за рециклиране и така няма да вредите на околната среда.

Rate this post


Comments are closed.