Съвети при покупка на лаптоп батерия

Автор:

Вашият лаптоп показва все по-често ниско ниво на батерията? Налага ви се да го зареждате непрекъснато? Може би това е сигнал, че трябва да си купите нова лаптоп батерия. Тук ще ви дадем няколко съвета при покупка на този така необходим аксесоар.

Обичате своят лаптоп, но проблемът с батерията му започва да ви дразни. Причината за това най-вероятно е, че тя е остаряла. Да, батериите все още не са направени да издържат толкова години, колкото може да издържи лаптопа ви. Ето защо е нужно да се снабдите с нова. Преди да се впуснете в търсенето първо вижте каква е старата ви батерия, защото има различни видове батерии. Те са NiCad, NiMH, Li-Ion, Li-Pol. Всяка от тях има различни свойства и не може да бъде заменяна от друга. Първите 2 вида са по-скъпи и са много чувствителни към висока температура (склонни са към прегряване). Литиевите батерии са по-дълготрайни и не са толкова чувствителни към топлината. Те са по-леки и не толкова скъпи. Затова проверете внимателни от кой вид е вашата батерия. А ето и съветите за покупка:

  1. Потърсете по-дълготрайна батерия от старата ви. Със сигурност можете да намерите такава с повече клетки, които осигуряват по-добро представяне и по-дълго време за работа. Внимавайте обаче тя да бъде съвместима с лаптопа.
  2. Времето, което може да издържи лаптопа в режим на стендбай е много важно. По-дълго време в режим на стендбай = по-дълъг живот на батерията.
  3. Гаранцията на лаптоп батерията също е много важна. В случай на проблем вие трябва да сте сигурни, че ще получите адекватна поддръжка.
  4. Не купувайте батерии втора употреба, въпреки по-ниската им цена. Те със сигурност няма да ви осигурят никаква полза. Лаптоп с нова батерия се представя като чисто нов лаптоп. Точно затова си струва да се инвестира в нова батерия.
  5. На пазара вече има батерия за лаптоп с 9 и дори с 12 клетки. Стандартно повечето лаптопи са с батерии с 6 клетки. Повечето клетки осигуряват по-добро представяне и много повече време за работа. Докато 6-клетъчната батерия издържа до 2-3 часа, 12-клетъчният и братовчед може да изкара 5-6 часа с едно зареждане.
  6. Препоръчително е винаги когато купувате батерия или какъвто и да е друг аксесоар да го правите от оторизиран дилър. Само така ще имате гаранцията, че всичко е оригинално и няма да имате проблеми с него.

     

Rate this post


Comments are closed.