Увеличете скоростта на вашия лаптоп

Автор:

Един лаптоп би могъл да е бавен по много причини. Нека разгледаме най-честите фактори за това и начините за тяхното отстраняване.

Сканирайте за вируси

Не разчитайте само на антивирусната си програма за предпазване от вируси. И те понякога се случва да изпуснат някой неприятен вирус или троянски кон. От време на врем проверявайте с безплатните версии на SUPERAntiSpyware и Malwarebytes. За по-сериозни случаи бихте могли да използвате AVG Rescue CD, който действаизвън уиндоус и хваща вирусите по-ефикасно.

Дефрагментиране на твърдия диск

Популярно мнение е, че дефрагментирането на харда спомага за подобряването скоростта на системата и е сред най-честите съвети. Има известни колебания до колко е истина при модерните операционни системи, но нищо не пречи да се опита. За да го направите трябва да изпълните следните стъпки:

Отидете в старт менюто и кликнете на Computer / My Computer

Намалете приложенията, стартиращи с Windows

Повечето от потребителите на Windows имат много програми, стартиращи автоматично , когато стартират лаптопа си. Премахването на част от тях би могло да спомогне за скоростта на компютъра. Няма нужда да ги деинсталирате, а само да спрете стартирането им, когато не ви трябват.

Логично, някои от тези приложения са необходими за работата на лаптопа. Например, антивирусната програма трябва да работи постоянно.

За да коригирате кои програми да се пускат сами, направете следното:
Отидете в старт менюто, напишете msconfig и натиснете ENTER
Кликнете на таба Startup
Махнете отметките на програмите, които искате да спрете.

Изчистете лаптопа си от ненужните файлове

Приложенията и Уиндоуса постоянно създават много файлове, които остават и след като вече са ненужни, дори след деинсталирането на приложението което ги е създало. След време тези файлове се натрупват и започват да забавят операционната система. С приложения като CCleaner можете да сканирате системата си за такива файлове и да ги отстраните. Колкото по-честа е проверката, толкова по-добре.

Rate this post


Comments are closed.