Фаянс за баня в стил барок

Автор:

Фаянс  за баня в стил барок

Когато избираме плочки за баня и решим да поставим фаянс обикновено е , заради качеството на предлаганият такъв ,той е с много добри показатели и потребителя обикновено държи именно на това. Важна разбира се за всеки е и декорацията,  фаянс за баня предлага безброй възможности като декорация ,в производството на фаянс за баня ,както в много други сфери са се обособили различни стилове , дори в избора на такива плочки се влияем от „модни тенденции.

Лично аз харесвам  все по-често срещаният  и никога неостаряващ  така наречен, бароков стил – да дори в плочките за баня съществува такъв стил, фаянс за баня в бароков стил естествено съчетан и с подходящото обзавеждане за баня , създават един много луксозен и пищен вид на всяка баня. Хората които харесват лукса много често се доверяват на този стил дори в цялостното обзавеждане на дома си.

Самият бароков стил  свързваме с богатство от  различни орнаменти,дори разточителство.Фаянса за баня от този вид най-често е в кафявата гама или бежовите нюанси,но това което го отличава са декоративните елементи , които са съсредоточени във фризовете, точно те създават цялостният пищен вид на композицията от плочки в банята.

Именно заради пищността на бароковият стил го свързваме с златни орнаменти, това го има по често при мебелировката в такъв стил и малко по рядко при плочките. Много далеч от българската култура е обаче този стил, даже в повечето случаи у нас го възприемат като лош вкус или дори като липса на такъв. При фаянса за баня в барок обаче не е задължително да има златни орнаменти , има и много по-семпли и вкусово издържани елементи, които също спадат именно към този стил, това още веднъж дава възможност на всеки да направи своя избор спрямо това което му харесва и пак да постигне ефект на луксозна барокова баня.

Размерите на подобен фаянс за баня се различава много от този на обикновените плочки , в повечето случай стилът се отличава с много големи размери, тъй като е предназначен за големи бани с възможност за много фризове и богата декорация, в България обаче баните са доста по малки обикновено и това прави стила не толкова приложим.

Избирайки фаянс в бароков стил рискувате да направите грешки ако прекалите много с декорацията и пищността,но ако съчетаете нещата правилно със сигурност ще направите баня много далеч от традиционният стил и ще я превърнете в луксозен оазис за релакс.

Rate this post


Comments are closed.