Хиндуизъм, техно и култура

Автор:

Родината на цял един стил в електронната музика е един сравнително малък за индийските стандарти град, намиращ се в югозападната част на страната. Туризмът в Гоа е главно съсредоточен по крайбрежната ивица, известна с множеството си псайкъделик и транс фестивали.

Хиндуизъм

Посетите ли тази местност, със сигурност опитайте от най-известното местно ястие – рибното къри. Друг интересен факт за кухнята на Гоа е честото използване на кокоса и кокосовото масло, които се готвят наред с не толкова типичните като комбинация чушки, оцет и всякакъв вид лютиви подправки. Каткате също е интересна местна манджа, приготвяна от поне пет различни вида зеленчуци. Невегетарианските ястия, които можете да опитате са къри от омар и кокос, печено телешко керала, печено пилешко с кокос, телешко улаяртула, свинска масала и патешко къри.

Разхождайки се по малките и тесни индийски улички, ще забележите любопитното преплитане на стилове при строежа на къщите. Тъй като самата история на Индия е обвързана с връзки с Англия, Португалия и ислямския свят, домовете на местните жители е отразило тези промени.

Гоа има и известен отбор по крикет, футболът също се радва на широка популярност.

Театърът там използва съчетание от истории от свещената книга за индуистите книга Рамаяна, преплетени със случки от съвременния живот и разказани чрез много песни и танци.

Siesta de Goa е китен малък хотел, разположен сред множество петзвездни, чиито цени на вечер биха удовлетворири всеки турист. Имотът е семейно поддържан и предлага шанс да се усети типичната местна култура и начин на живот. Друго по-изгодно място е Villa Nova, чийто ресторант сервира освен предвидените в резервацията закуска, обяд и вечеря, така и самостоятелни поръчки по желание и вкус на клиента.

Ако решите да се порадвате на средната за зимните месеци температура от 25 градуса на някой от вечно слънчевите плажове, евтини самолетни билети до Гоа предлагат компаниите Pegasus Airlines и Air Arabiа.

Rate this post


Comments are closed.