3 пренебрегвани възможности за растеж на трафика

Автор:

Всеки сайт, който използва най-добрите практики за SEO оптимизация, вероятно ще се радва на добри резултати до едно определено ниво. Прилагането на тези техники в продължение на месеци, а в някои случай и на години, вероятно ще достигне до връхната си точка. Когато това се случи, повечето собственици на сайтове решават да използват същите техники, но да ги прилагат в по-голямо количество и по-често.
Малко вероятно е този подход да се отрази добре на резултатите, а може дори и да навреди на цялостната оптимизация. В случай, че усилията са достигнали до своята връхна точка, то е необходимо са се променят параметрите. Съществуват някои идеи, които могат да помогнат на всеки сайт да премине през този период на вакуум.

1. Освобождаване на съдържанието
За никого не е тайна, че доброто съдържание е ключът към успешната SEO оптимизация. Въпреки това повечето фирми обаче държат наистина доброто си съдържание извън сайтовете си.
Естествено, че е важно всеки сайт да има резервно съдържание, което да се публикува в почивните дни например. Тук става дума за нещо съвсем различно. Повечето собственици на фирми не разгръщат пълния потенциал на съдържанието за сайтовете си. SEO оптимизацията може да спечели наистина много от съдържание, в основата на което са залегнали технически документи, казуси от практиката и видеа. Това са много ценни компоненти за цялостното съдържание, които трябва да бъдат използвани от разнообразните сайтове.
Всеки може да използва техническите умения за занаята си, за да напише интересни материали за блога си. Бизнесите, които използват проучвания в работния си процес, непременно трябва да обмислят възможността да извадят по-интересните данни от тях в материал за сайта си. Той може да бъде структуриран дори и в инфографика.

2. Фокус на Long Tail
По време на първите фази в процеса на SEO оптимизация се преминава през избор на основните ключови думи и фрази. Те трябва да бъдат свързани с основните секции на сайта. Обикновено техниките за оптимизация, които достигат връхната си точка и не могат да помогнат повече, се проявяват първо за тези страници. В момента, в който се случи това, е много важно всеки сайт да разшири мирогледа си. Конкретно в тази ситуация, това означава да се премине от ключовите думи и фрази към фокус върху long tail.
Те се отличават с по-ниска конкуренция, тъй като те са наистина много специфични за различните бизнес ниши. Съсредоточаването на усилията по SEO оптимизацията върху този компонент може да донесе много трафик и често се оказва по-ефективно от ключовите думи и фрази (по думите на професионалистите тук: http://www.seopal.bg/seo-блог/).

3. Офлайн присъствие
Това е положение, което се пренебрегва в много стратегии. Това, че тези усилия са насочени само към онлайн присъствието, често изключва грижата за офлайн света. Това е напълно грешен подход.
В тази ситуация е много важно изграждането на човешка връзки с клиентите и потребителите на компанията. Някои от най-ценните контакти, възможностите за PR, както и идеите за SEO оптимизация, които всеки сайт може да приложи, винаги идват от реалния свят и човешките взаимоотношения (твърдят специалистите от SEOPAL http://www.seopal.bg/). Най-важното за всеки бизнес, който полага методични усилия за своето класиране, е да създаде потребителска общност. Голяма част от тази работа може да бъде свършена и онлайн, но клиентите винаги ще запомнят офлайн срещите с една компания много по-трайно.

Rate this post


Comments are closed.