Фейсбук – спам или социална мрежа

И така, всички знаят що е то „facebook” някои го харесват, някои не го харесват, ама го ползват, а някои дори не го отварят и въобще не са се докосвали до него.

В началото, фейсбук беше много приятно място, поддържаше се връзка с хора, които са на другия край на света и комуникацията с тях беше усложнена, ако въобще е правилно да се каже, че комуникацията в днешно време може да е сложна! Нямаше излишни реклами,  „полезни” приложения и безброй знайни и незнайни тестове, които след отговорите на от 5 до 20 въпроса ще те разобличат що за личност, характер, пол, интелект и какво ли още не, си! Е, да нямаше ги и игрите – Mafia Wars, Farmville, Dragon Wars, Yoville, Castle Age и т.н, но в началото беше просто една социална мрежа, в която хората, чрез модерното средство за свързване със света (което напоследък се оказа, че водело до пристрастяване и болестни състояния) интернет, да общуват по между си! ДА ОБЩУВАТ – не просто да добавят 3468 „приятеля” и да не обелват и дума на 3465 от тях, а на останалите 3-ма, да им кажат веднъж дневно – „тшш прати енерджи пак”.

Буукът, както го знаем, вече има много лица, може да ги обобщим в две: социална мрежа – виртуално място, ЧРЕЗ което да се свързваш и ОБЩУВАШ (говориш, споделяш – мисли, преживявания, снимки, истории и каквото Ви душа иска) с разни хора, с разни идеали, близки или не чак толкова близки, и другото лице – спам (хиляди никому ненужни въпросчета, закачки, тестове, игри, сърчица, прегръдки, целувки, рекламни профили и бля бля). А, да, пропуснах да кажа, че този спам, не е просто „нежелано търговско съобщение”, той е неосъзнато, нежелано събитие, което изяжда от времето, от потенциала и от кой знае, какво още на човек!

И в крайна сметка – facebook, не е нито добро, нито лошо, то е такова нещо, което всеки си избира, какво да бъде за него – полезно или не чак толкова, дори може и да е вредно, щото и то водело до пристрастяване. 🙂

Rate this post


4 Responses to “Фейсбук – спам или социална мрежа”

 • Фейсбук - jommy Says:

  […] Фейсбук – спам или социална мрежа. 🙂 There are 0 comments to this post. Add Your Comment. […]

 • Уеб Дизайн ® Says:

  Много хубава искрена статия. Браво. истината с веднъж дневното “тшш прати енерджи пак” си е тъжен факт. Моите 90% от “приятелите” също са ми само пълнеж в акаунта.

  Но пък тази статия я намерих точно във фейсбук, линкната в профила на Живко 🙂
  Така че, има и хубави страни.
  Поздрави!

 • Живко Says:

  Пак добре, че линка е пробил спам-а. Има надежда 🙂

 • bgbox Says:

  Абсолютно съм съгласен че буука се превърна в кофа с пумия.Предпочитам да общувам с приятели по скайпа.В буука постоянно ми се увеличават “приятелите” които дори не познавам и не съм си разменил дори една дума,но за сметка на това всеки ден имам по десетина покани за Mafia Wars, Farmville, Dragon Wars и какви ли не още простотии.Това за мен не е социална мрежа а място на което да се събират хора от всякаква възраст ,но с неизживяно детство.