SEO оптимизацията и търсачките

Автор:

SEO оптимизацията и търсачките.

SEO оптимизацията е процес на подобряване на присъствието във топ позициите на определен уеб сайт или уеб страница в търсачките, от само себе си или чрез платена реклама. Като цяло интернет маркетинговата стратегия, се фокусира върху това как хората работят с търсачките. Какви са действителните термини за търсене, въведени в търсачките от посетителите.

Наименовението SEO съществува като термин определящ оптимизацията за търсачки. Той е приет от индустрия от SEO оптимизатори, които осъществяват проекти за класиране на сайтове от името на своите клиенти, както и от независими SEO оптимизатори, извършващи тази дейност. Методът включвал един паяк за търсене, изважадане на определено съдържание и съхраненяването му на отдалечен хост на търсачката, където втора програма, позната като Indexer, извличала разнообразна информация за страницата, определени фрази от текста, както и специфично значение и популярност, също и връзките съдържащи се в страницата, които накрая се съхранявали в Scheduler за индексиране след време.

А първата документирана употреба на понятието SEO оптимизация е на личността Джон Аудете и неговата компания Multimedia Marketing Group, което е документирано чрез уеб страница от сайта MMG от август 1997 година. PageRank оценява и възможността страницата да бъде достигната от случаен човек, който на случаен принцип сърфира в интернет и следва URL адреси от една страница към друга. На практика това означава, че някои линкове са по-добри от други, понеже имат адрес с по-висок PageRank и е по-висока вероятността да бъдат посетени от случаен сърфист в интернет.

Търсачката Google 

Пейдж и Брин регистрират Google през 1998 година. Google бързо спечелва вярна аудитория сред нарастващия брой на потребителите на интернет, който обичат простия и изчистен дизайн. Предпоставки на уеб страницата като например PageRank и анализ на линк и такива вътре в нея, като честота на фрази, мета тагове, заглавия, линкове и структура на сайта, позволиха на Google да се избегне някои измами, относно класирането в неговата ранглиста. Световните търсачки като Google, Bing и Yahoo, не разкриват схемите, които те използват за позиционирането на сайтове.

SEO доставчиците на услуги, като Ранд Фишкин, Бари Шварц, Аарон Уол и Джил Уолън, изучават различни подходи за оптимизация за търсещи машини и са споделили своя опит в онлайн форуми и блогове. През 2008 г., Брус Клей предрича, че “Класирането е мъртво”, във връзка създаването на персонализираното търсене. Като много от специалистите са на мнение, че ще е излишна информацията за това, как да класираме даден уебсайт, тъй като позиционирането, ще бъде различно за всеки потребител и при всяко търсене.

Google въведе в края на 2009 г. и търсенето в реално време в опит да направят резултатите от търсенето по-навременни и актуални. Това съвпадна и с нарастването на популярността на социалните медии, блоговете и др. Затова и водещите търсачки направиха нововъведения в техните програми, за да позволят на най-четеното съдържание да се появи по-бързо в резултатите от търсенето.

Отношения с търсачките

От 1997 г. търсачките установиха, че SEO специалистите правят усилия да се класират добре и че някои уебмастъри дори манипулират в оптита да повишат резултатите от търсенето си, като пълнят техните страници с неточни и не отговарящи на съдържанието ключови думи. . Поради високата стойност на маркетинга от целеви резултати в класирането, се оформиха предпоставки за състезателни отношения между търсачките и SEO доставчиците на услуги. Страници, които са индексирани от други търсачки, не се обхождат отначало, тъй като те са открити автоматично.

Техники за класиране

Писане на съдържание, включващо често срещана ключова фраза, така търсачките усилват значението и трафика към нея. Актуализирането на информацията, кара търсачките да го индексират в техните база данни, а това дава допълнителна тежест на един сайт.

Класиране на изображения са оптимизацията на търсенето на изображения и начина за каталогизиране на съдържанието на уеб сайт, с цел увеличаване значението на определена ключова дума в търсачките на изображения. Както и при други видове SEO, целта е да се постигне по-високо класиране при търсене, а оттам и засилване на качествения трафик от търсачките.

Бялата шапка в сравнение с Черно SEO.

SEO техниките могат да бъдат класифицирани в две основни категории: техники, които търсачките препоръчват като част от добрия дизайн и подредба и тези, които не позволяват. Търсачките непрекъснато търсят начини да намалят ефекта на последните. SEO по света SEO оптимизацията за международните пазари може да изисква професионален превод на уеб страници, регистрация на име на домейн с домейн от първо ниво в територията на страната и уеб хостинг, който дава териториален IP адрес.

Rate this post


Comments are closed.